Hoppa till sidans innehåll

Anmälan för LAKF åkare


 

Så här anmäler ni ert barn till en tävling:

När ditt barn/ungdom har klarat minst tävlingstestet får dom möjligheten att vara med på tävlingar. På träningarna får dom träna inför testet och vår huvudtränare säger till ditt barn när det är redo att göra testet. Testet går till så att åkaren utför vissa moment inför några domare. Domarna beslutar om åkaren klarat testet eller inte.

För att kunna vara med på tävling behöver åkaren ett tävlingsprogram med musik till och dessutom hinna träna in det programmet ordentligt. Allt det ordnar våra tränare. När det sedan blir dags att köpa tävlingskläder är det viktigt att ni som förälder frågar huvudtränaren om hjälp. Visa gärna bild på den dräkt som ni funderat på.
 
Under säsongen finns det ett visst antal tävlingar som åkarna har möjlighet att vara med i. Läs mer under fliken tävling på hemsidan. Alla åkare kan delta i stjärntävlingarna. För att kunna vara med på klubbtävlingar måste åkaren ha klarat ett visst antal tester.
 
OBS! Berätta för ditt barn/ungdom att:
Om ditt barn/ungdom vill vara med på en tävling är det jätteviktigt att dom själva säger det till Tränarna. Tränarna frågar även åkarna själva om dom vill fara på en viss tävling, då är det viktigt att dom säger ja, ifall dom vill åka. Det är naturligtvis bra om dom känner efter själva och inte styrs av vad de andra åkarna vill göra. Viktigt att dom säger till i god tid eftersom varje tävling har ett sista anmälningsdatum rätt långt innan tävlingsdatumet.
 
Tränarna bestämmer sen om åkaren är redo att tävla. Det är också tränarna som anmäler åkarna till tävlingen i ett datasystem som är avsett för det.
En tid efter anmälan får föreningen svar på om alla åkare får vara med och tävla. Ibland kan vissa grupper bli strukna om det är så att klubben som ordnar tävlingen har fått in väldigt många anmälningar.
 
Du som förälder betalar sedan in tävlingsavgiften på LAKF:s konto. Avgiften står i tävlingsinbjudan.
 
På tävlingarna följer alltid en eller flera tränare med. Föräldrar är välkomna att följa med som publik. Ibland bokar någon förälder resa och boende för alla åkare, tränare och föräldrar så att vi gör en gemensam resa. ibland åker alla på egen hand i egna bilar.

Uppdaterad: 17 OKT 2017 23:34 Skribent: Sara Wiss/Carina Andersson

 Följ oss på Facebook:

Bildresultat för facebook logo

 

Sponsorer


Sponsra LAKF och syns här!

LF_Logo_Norrbotten_Vanster_SVART.png

        
 
 
 

Postadress:
Luleå AKF - Konståkning
Lizette Vazquez, Vinkelgränd 5
97435 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link