Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Vem använder hjälm?"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Vem använder hjälm?


Vi går efter Svenska konståkningsförbundets rekommendationer. Hjälm är ett viktigt skydd och är obligatoriskt att använda minst tills man klarat tävlingstest samt uppfyller ett antal kriterier. Det är lätt att ramla innan man lärt sig behärska underlaget ordentligt och då skyddas huvudet från skada. 

 Kriterier: 

  • Balans 
  • Balans i piruett 
  • Balans i vändningar 
  • Klarat tävlingstest 

 Då åkaren klarat tävlingstestet och uppfyller kriterierna kan hjälmen tas av, det sker förstås i samförstånd mellan tränare och åkarens föräldrar. 

Föräldrarna är de som avgör när de känner sig trygga med att deras barn tar av hjälmen. En bra hjälm ska sitta stadigt. Det är viktigt att hjälmen inte är för stor och inte för liten så den glider av. 

Det går bra att använda tex en vanlig ishockeyhjälm eller multisporthjälm (ej cykelhjälm) exempel på en bra multisporthjälm som är justerbar i storleken hittar du på Intersport

 Huvudskydd är ett pannbandsliknande skydd som kan lindra lättare fall. Skydden tillverkas i ett stötdämpande material. De knäpps med kardborrknäppning bak som är enkel att justera. Huvudskydd säljs i specialaffärer för skridskoåkning eller genom deras webbutik, se exempel 1 2 . Detta pannband rekommenderas att använda efter att man tagit bort hjälmen. 

Inga nyheter är skapade

 Följ oss på Facebook:

Bildresultat för facebook logo

 

Sponsorer


Sponsra LAKF och syns här!

LF_Logo_Norrbotten_Vanster_SVART.png

        
 
 
 

Postadress:
Luleå AKF - Konståkning
Lizette Vazquez, Vinkelgränd 5
97435 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lakf.se