Hoppa till sidans innehåll

Information om Skridskoskolan


Information om Skridskoskolan

Luleå Allmänna Konståkningsförenings har som målsättning i skridskoskolans verksamhet att genom glädje och lek lära barn att åka skridskor efter sina egna förutsättningar.

Skridskoskolan erbjuder barngruppträning i skridskoåkning. Vårt syfte och mål är att ditt barn ska ha roligt och känna trygghet på isen samt få grundläggande kunskaper i skridskoåkning. Vi vet att barn lär sig genom lek så därför är det en av grundstenarna i vår verksamhet. 

Genom lek- och teknikträning lär sig barnen

balans - koordination - smidighet - kroppsuppfattning - koncentration

Höstterminen avslutar vi alltid med att barnen som deltar i skridskoskolan får vara med på vår årliga julshow. Ett väldigt uppskattat inslag för barnen och deras anhöriga!

Utrustning och praktiska detaljer

Hjälm

Hjälm är obligatoriskt. Skriv ditt barns namn på en maskeringstejpbit och fäst den på framsidan av hjälmen, så är det enklare för tränarna att lära sig namnen.

Skridskor
Hårda och välslipade skridskor. Att skon/kängan är stabil är en förutsättning för att ditt barn ska ha glädje av skridskoåkning.

Vi erbjuder även slipning av skridskor. Lämna in ditt barns skridskor i fiket eller till en tränare efter ispasset. Betalningen swishas till  numret på informationslappen som kommer ligga i skridskon när ni får tillbaka den. .

Märk ditt barns skridskor med namn och märk betalningen med samma namn så finns de att hämta ut på nästa träning nyslipade och klara.

För mer information mejla This is a mailto link 

Innan ni köper nya skridskor till era barn - fråga mer än gärna våra kunniga tränare om tips och råd. 

Klädsel
Det är viktigt att hålla sig varm men ändå kunna vara rörlig. 

Skalkläder, skaloverall, träningsoverall, tunnare jacka och byxor eller tex fodrade tajts och tröja är tips på smidiga träningskläder. Man kan tex under träningskläderna ha ett underställ och kanske en väst ovanpå. 

Ha gärna en tunn mössa under hjälmen då ishallen är ganska kall. Vattentåliga vantar är bra så barnen inte blir blöta om händerna.  

Föräldrar
Vi har många tränare och åkare som är med och hjälper barnen på isen. Men om ni känner att barnet absolut behöver en förälder med på isen är ni välkomna de första gångerna med skridskorna på. Om du är osäker på om ditt barn behöver en förälder på isen så fråga gärna en tränare,

Isen får aldrig beträdas med skor. 
Isen blir inte bara förstörd utan skaderisken ökar då skräp, grus och sand ligger på isen.

Två testtillfällen
Innan ni bestämmer er för om barnet vill fortsätta åka så får barnet testa de två första tillfällena av skridskoskolan utan kostnad. 

Om barnen efter de två första tillfällena mot förmodan inte vill fortsätta behöver ni mejla till This is a mailto link och meddela det så vi kan plocka bort barnet från vår närvaro och faktureringlista. 

Medan ditt barn tränar är du hjärtligt välkommen upp på läktaren och fika med andra föräldrar och bli en del av Luleå Allmänna Konståkningsförenings varma gemenskap. Vi ser gärna att ni ringer eller skickar e-post till This is a mailto link vid förhinder eller sjukdom.

  

VARMT VÄLKOMMEN TILL SKRIDSKOSKOLAN OCH GEMENSKAPEN!

 

Önskar vi föräldrar, barn, ungdomar och tränare i Luleå Allmänna Konståkningsförening

Uppdaterad: 05 SEP 2017 19:33 Skribent: Sara Wiss

 Följ oss på Facebook:

Bildresultat för facebook logo

 

Sponsorer


Sponsra LAKF och syns här!

LF_Logo_Norrbotten_Vanster_SVART.png

        
 
 
 

Postadress:
Luleå AKF - Konståkning
Lizette Vazquez, Vinkelgränd 5
97435 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link