Hoppa till sidans innehåll

Motionsform


Skridskoåkning som motionsaktivitet

Vilka fördelar kan man se av regelbunden skridskoåkning? Ökad uthållighet, förbättrad balans, tonade muskler och antagligen extra energi som sprider sig vidare till andra aktiviteter i livet så att du orkar mer i vardagen.

Det spelar ingen roll om man inte har åkt skridskor sedan man var barn. Det dröjer inte länge förrän de gamla färdigheterna är aktuella igen. Och de som överhuvudtaget aldrig har stått på ett par skridskor kan lära sig åka skridskor som vuxna lika lätt som skidor. 

Skridskoåkning är en populär vintersport som är lika självklar som snö om vintern i Luleå och det är även en utmärkt motionsform - oavsett din konditionsnivå. Att glida fram över ett så fascinerande element som is kan vara en underbar variation av den vanliga träningen. Skridskoåkning är ett bra sätt att komma i gång med att motionera även för dem som inte är vara vid att sporta. Det är en skonsam och behaglig motionsform som låter dig börja i ditt eget tempo - t.o.m. i samma tempo som en promenad - utan att riskera att få ont i knä och andra leder.

Genom att spendera tid ute på isen aktiveras musklerna och får sig en välförtjänt omgång. Benmusklerna utnyttjas mest, i synnerhet muskler kring knä och lår. Utöver dessa kroppsdelar så använder vi även ryggen och magmusklerna för att hålla balansen och behålla kroppshållningen. 

Skridskoåkning innefattar lätt och skonsam rörelse för lederna som förbättrar balans och koordination. Man använder mindre och stabiliserande muskler som annars ofta inte får sig ett riktigt träningspass i vardagslivet – särskilt i anknytning till höfterna, knäna och fotlederna. Att stärka dessa små muskler hjälper till att bygga upp kroppen. På samma gång tonas de större musklerna i ben och rumpa.

I vår vuxengrupp är alla nivåer är välkomna, från de som står på isen för första gången i livet till de som åkt tidigare. 

Uppdaterad: 05 SEP 2017 18:42 Skribent: Jim Sundqvist
E-post: Adressen Gömd

 Följ oss på Facebook:

Bildresultat för facebook logo

 

Sponsorer


Sponsra LAKF och syns här!

LF_Logo_Norrbotten_Vanster_SVART.png

        
 
 
 

Postadress:
Luleå AKF - Konståkning
Lizette Vazquez, Vinkelgränd 5
97435 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link